Birgit de Baedts heeft een massagepraktijk sinds 2001. Daarin zijn twee disciplines ondergebracht: reflexzonetherapie en Ayurvedische massage. Birgit heeft een zelfstandige praktijk in Den Haag Mariahoeve. Daarnaast is het mogelijk voor mensen die therapie nodig hebben maar niet naar de praktijk kunnen komen dat ambulante zorg wordt verleend.

Zij heeft een afgeronde HBO-opleiding voor reflexzonetherapie bij de Haagse Academie voor Natuurgeneeskunde te Den Haag. Overige opleidingen: sportmassage / stoelmassage / ayurvedische massage / HBO sociaal-pedagogische hulpverlening (SPH).

Ruime ervaring

Vanuit haar eerdere vakgebied sociaal pedagogische hulpverlening is Birgit zich meer en meer gaan verdiepen in een concrete, praktische manier van hulpverlenen. Hierbij staat de cliënt met eigen -lichamelijke en geestelijke- geschiedenis centraal. Haar manier van zorg verlenen is therapeutisch en doelgericht en richt zich op het vergroten van het welbevinden van de cliënt. Massage een geschikte vorm van complementaire zorg (naast reguliere zorg). Doordat de aandacht van de cliënt zich meer verlegt naar het eigen lichaam ontstaat vaak ook meer rust en ruimte in het hoofd.

Beroepsverenigingen

Doordat Birgit de Baedts is aangesloten bij onderstaande beroepsverenigingen worden de kosten van haar behandelingen vaak geheel of gedeeltelijk vergoed (afhankelijk van uw zorgverzekering). Download hier het vergoedingenoverzicht (2024). Zij heeft HBO Medische Basis Kennis in 2016 met succes afgerond (MBK Plato, SNRO).

  • Licentielid VNRT (beroepsvereniging reflexzonetherapeuten)
  • Registertherapeut RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
  • Lid van geschillencommissie SCAG inzake Wkkgz, zie de website VNRT. Zie ook de cliëntfolder SCAG.