Reflexologie: op voeten, handen en oren wordt het hele lichaam weerspiegeld

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die werkt volgens het principe dat reflexzones in handen en voeten corresponderen met organen, klieren en stelsels in het lichaam. Tijdens de reflexzonetherapie worden de reflexzones behandeld en bewerkt, waardoor de doorbloeding en doorstroming gestimuleerd wordt. Dit werkt door in de ermee corresponderende gebieden in het lichaam. Het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd, het lichaam gaat zoeken naar een nieuw evenwicht. Naast de reflexzones op de voeten en handen kunnen ook meridianen en acupunctuurpunten behandeld worden op voeten, onderbenen en knieën. En Birgit werkt tevens (afhankelijk van uw klacht) volgens de Scandinavische methode (Touch Point Denmark) dmv neuroreflextechnieken op onderbenen en voeten.

Met wat voor klachten ga je naar een reflexzonetherapeut:

  • spier- en gewrichtsklachten
  • spijsverteringsklachten
  • hoofdpijn, migraine
  • vermoeidheid
  • astma, hooikoorts, eczeem
  • stressklachten, slapeloosheid
  • hormonale klachten

Reflexzonetherapie is een curatieve, preventieve en ondersteunende behandelmethode die dient als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

Contra-indicaties: infectieziektes en hoge koorts. Bij onychomycose (schimmelnagels) op de voet masseer ik alleen de handen (handreflexologie).

NB: bij zwangerschap kan ik cliënten collega-reflexzonetherapeuten aanbevelen die specifieke bijscholingen hebben gedaan op het gebied van zwangerschapsreflexologie (maternity reflexology).

Vergoeding zorgverzekeraar: zie vnrt.nl of Download hier het vergoedingenoverzicht (2024)
De behandelingen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed, dit is afhankelijk van uw eigen zorgverzekeringspakket. Kijk hiervoor op de site van uw zorgverzekeraar onder alternatieve therapie. Of op de VNRT-site. U kunt uw kasbon of factuur dan bij uw zorgverzekeraar indienen.